Broederschap

Ontstaan

Diepgang

Symboliek

Inwijding

Vrouwen

Actueel

Aspecten

Wist u dat

Home

Actueel

Vrijmetselarij voor Vrouwen Nederland breidt uit. In 217 bleek dat er in Drenthe belangstelling is voor vrouwelijke vrijmetselarij. De mannenloge Moed en Volharding was zo goed om een verder onderzoek te stimuleren en te faciliteren. Er hebben diverse bijeenkomsten met belangstellende vrouwen plaatsgevonden, steeds door drie van de 'goudse' zusters begeleid.

Dat heeft geleid tot een vaste groep vrouwen die serieus willen meewerken aan het oprichten van een vrouwenloge in Assen. Het wordt een drukke maar inspirerende tijd, ook voor de leden van Loge De Waterspiegel. Voor nu is de groep zich met elkaar aan het voorbereiden voor de volgende stap. In september zal er weer een open dag zijn, waar nieuwe belangstellenden kunnen komen kennismaken.

De Waterspiegel:

Als het water stil is en je buigt je voorover, dan zie je de hemel en het oppervlak van het water en daaronder, in de diepte, de bodem, de aarde. Als het in je innerlijk stil is, dan zie je alles als een groot geheel, waar je deel van uitmaakt. Zo zal Loge De Waterspiegel soms (be-)spiegelend zijn, maar vaak ook bewegend, stromend en fris.

*Wilt u contact maken, gebruik het e-mailadres dat helemaal onderaan de pagina staat of bel 06 12469670. Of vraag onze nieuwsbrief aan.

*Kijk ook eens op de sites van:

www. Goudse-vrijmetselarij

www.vrijmetselarij.nl

www.droit-humain.org/paysbas

www.nggv.nl

www.ordevanweefsters.nl